Analýza průběhu epidemie pandemické chřipky v Jihočeském kraji - Hudečková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
V diplomové práci jsou pomocí sekundární analýzy dat chronologicky zpracovány údaje o výskytu chřipky Pandemic (H1N1) 2009 od jejího prvního objevu na jaře 2009 v Mexiku až do oficiálního ukončení 6. fáze pandemie WHO v srpnu 2010. Od potvrzení prvního případu nákazy chřipkou Pandemic (H1N1) 2009 v Jihočeském kraji je práce zaměřena na tuto oblast. Ve spolupráci s Krajskou hygienickou stanicí Jihočeského kraje se sídlem v Českých Budějovicích byla získána potřebná data pro naplnění dílčích cílů a zodpovězení výzkumných otázek. Byla provedena analýza 3 úmrtí v souvislosti s onemocněním chřipkou Pandemic (H1N1) 2009 v Jihočeském kraji a zhodnocena protiepidemická opatření. Byly popsány rozdíly u 121 onemocnělých chřipkou Pandemic (H1N1) 2009 v Jihočeském kraji z hlediska věkové distribuce a pohlaví. U 52 onemocnělých osob z Jihočeského kraje byla zaznamenána cestovatelská anamnéza, přičemž nejvíce případů bylo hlášeno v souvislosti s pobytem v Německu. Rovněž byly zpracovány ukazatele nemocnosti ARI v Jihočeském kraji a celé České republice, které byly následně graficky porovnány.
Analysis of the flu pandemic in the South Bohemian Region
Keywords: Chřipka; Jihočeský kraj; Ministerstvo zdravotnictví; Pandemic (H1N1)2009; pandemie; Pandemic; flu; Pandemic (H1N1) 2009; Ministry of Health of the Czech Republic; South Bohemian Region