Proces zavádění standardů kvality sociálních služeb do poradenských služeb působících v rámci Arcidiecézní charity Olomouc - Krejčířová, Martina (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce popisuje v první části vznik standardů kvality sociálních služeb, jejich význam pro poskytovatele, klienty i pro hodnocení poskytovaných sociálních služeb a dále také legislativní úpravu standardů kvality. Ve druhé části je popsán význam pojmu poradenství, vznik poraden ve Velké Británii a v České republice a dále také stručná charakteristika Asociace občanských poraden a poraden působících v rámci Arcidiecézní charity Olomouc. Třetí část mapuje situaci vybraných poraden s ohledem na proces zavádění standardů kvality sociálních služeb do poradenské praxe, interpretuje zjištěné výsledky a formuluje zásadní problémy a největší překážky, které poradny v této oblasti pociťují. V závěru práce jsou pak dosažená zjištění shrnuta.
Process of Implementing Standards for Quality in Social Services into Couselling Services Acting within the Scope of Archdiocese Charity of Olomouc
Keywords: standardy; poradenství; kvalita sociálních služeb; proces; poradny; hodnocení; standards; counselling; quality in social services; process; advice bureaux; valuation