Terapie nádorových onemocnění pomocí kotvených agonistů fagocytárních receptorů. Studium mechanismů pomocí imunodeficientních myší - Waldmannová, Eva (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této práce bylo studium mechanismů vrozené imunity, které se uplatňují při degradaci nádorových buněk s instalovanými ligandy fagocytárních receptorů. Za tímto účelem byly prováděny jak in vivo pokusy využívající imunodeficientní myši, tak také in vitro pokusy, které byly založené na sledování změn hladin zánětlivých cytokinů produkovaných nádorovou tkání a také na měření množství myeloperoxidázy uvolněné během degranulace neutrofilů.
Cancer therapy based on the use of the anchored agonists of phagocytic receptors. The study of mechanisms using immunodeficient mice
Keywords: rakovina; melanom; vrozená imunita; imunodeficientní myši; cytokiny; myeloperoxidáza; cancer; melanoma; innate immunity; immunodeficient mice; cytokines; myeloperoxidase