Aspekty čerpání finančních prostředků ze zdrojů EU a návrh finančních zdrojů pro vybranou Místní akční skupinu - Ottenschlägerová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce má název ?Aspekty čerpání finančních prostředků ze zdrojů EU a návrh finančních zdrojů pro vybranou Místní akční skupinu?. MAS jsou založeny na základě programu LEADER, který je financován z Programu rozvoje venkova (PRV). Tento program se snaží o udržení obyvatel na venkově, a to zatraktivněním daného regionu, jak v oblasti kulturního či pracovního zázemí, tak např. podporou místních zvyků a tradic. O dotace z PRV mohou žádat veškeré venkovské prostory v České republice, kromě hlavního města Prahy.
Aspects of drawing funds from EU sources and design funds for selected local action group
Keywords: Evropská unie; regionální a strukturální politika; Místní akční skupina; Regionální operační program; Program rozvoje venkova; LEADER; Fiche; finanční alokace; vyhlášené výzvy; projekt; žadatel; Státní zemědělský investiční fond; Strategický plán Leader; The European Union; regional and structural policy; the Local Action Group; the Regional Operational Programme; the Rural Development Programme; LEADER; Fiche; financial allocations; announced challenges; the project applicant; the State Agricultural Investment Fund; Strategic Plan Leader