Nekvalifikovaní uchazeči o zaměstnání na trhu práce - Novák, Michal (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na nekvalifikovanou skupinu uchazečů o zaměstnání. Teoretický vstup popisuje pracovní trh a jeho segmentaci, důležitost lidského kapitálu, rizikové skupiny ohrožené dlouhodobou nezaměstnaností se zvláštním zřetelem na jedince bez kvalifikace. Praktická část pomocí dotazníkového šetření zjišťuje, zda nekvalifikovaní uchazeči o zaměstnání mají motivaci ke zvýšení kvalifikace a zda jejich očekávání od trhu práce jsou reálná, vzhledem k jeho možnostem.
Unqualified job applicants on the labour market
Keywords: nekvalifikovaní nezaměstnaní; nezaměstnanost; kvalifikace; základní vzdělání; riziková skupina; úřad práce; rekvalifikační kurz; unqualified job applicants; unemployment; qualification; basic education; risk group; employment bureau; requalification course