Cíle waldorfské koncepce výchovy a vzdělávání a její vývoj od počátku až dodnes - Mojcherová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2012)
Ústřední cíl mé diplomové práce spočívá v porovnání cílů waldorfské koncepce vý?chovy a vzdělávání od počátku založení školy až do současné doby. Na začátku své práce se zabývám zakladatelem školy Rudolfem Steinerem, který školu téměř před sto lety založil. Zde jsem se snažila vystihnout základní myšlenky Steinera, které později převedl do waldorfské pedagogiky, která se stala populární po celém světě. Rozvoj wal-dorfských škol ve světě, a v České republice především, je další součástí diplomové práce. Dále se v práci zabývám porovnáním cílů waldorfské koncepce výchovy a vzdělávání na začátku a v současné době. Popisuji změny, které nastaly především v České republice, ale nemohla jsem opomenout ani změny v zahraničí. v práci se sna?žím vystihnout pozitiva a negativa waldorfských škol oproti školám klasickým.
The objectives of the Waldorfs Concept education and its evolution from the beginning until today
Keywords: waldorfská škola; waldorfská koncepce; waldorfské cíle výchovy a vzdělávání; waldorfský školní vzdělávací program; historie wal-dorfské koncepce výchovy a vzdělávání; představitelé waldorfské školy (Steiner); waldorfská pedagogika; rozvoj waldorfských škol; Waldorf education; Waldorf educational concept; Waldorf educational objectives; Waldorf education curriculum; the history of the concept of Waldorf education; Waldorf education representatives (Steiner); Waldorf education development