Finanční analýza vybraného podniku - Velebová, Anna (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení finanční situace podniku za období 2005 - 2010. Hodnocení podniku je provedeno na základě ukazatelů finanční analýzy. V práci byla popsána teorie, která s finanční analýzou souvisí a byly uvedeny jednotlivé metody finanční analýzy. Za účelem posouzení konkrétní společnosti s ručením omezeným byla sestavena vhodná metodika pro provedení výpočtů. Analýza probíhala ve dvou etapách. V první etapě proběhla analýza vývoje společnosti na základě rozkladu Du Pont. Měla odhalit vazby mezi jednotlivými ukazateli a příčiny změn hodnot rentability. V druhé etapě byly použity ukazatele, které nebyly použity v rozkladu Du Pont. Jejich úkolem bylo dotvořit obrázek o finanční situaci podniku. V závěru práce byla zhodnocena finanční situace podniku. Na základě získaných informací bylo navrženo několik opatření k odstranění či zmírnění negativních vlivů.
Financial analysis of choice company
Keywords: Rentabilita Aktivita Zadluženost Likvidita Du Pont analýza; Profitability Activity Indebtedness Liquidity Du Pont analysis