Jednorázové plastové výrobky na českém trhu - Vrba, David (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou jednorázových plastových výrobků. V první části se řeší spotřeba, negativa a pozitiva plastů. Dále je popisováno nakládání s plastovým odpadem a obsah nové Směrnice Evropského parlamentu a Rady (EU) 2019/904 o snižování vlivu některých plastových výrobků na životní prostředí. Dotazníkové šetření slouží k vyhodnocení spotřeby jednorázových plastových výrobků na českém trhu.
Disposable Plastic Products on the Czech Market
Keywords: plast; směrnice; český trh; alternativa; životní prostředí; plastic; directive; Czech market; alternative; environment