Rekultivace území zasažených těžbou a jejich možné začlenění do projektu komplexní pozemkové úpravy - Fialová, Martina (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá tématem obnovy krajiny po těžbě. V začátku práce jsou stručně shrnuty typy rekultivací, jejich hlavní etapy a kritéria pro výběr vhodného typu. Diplomová práce se zaměřuje na rekultivaci území po těžbě uranových rud, praktická část je provedena na území Rožná v Kraji Vysočina. V této práci se vyskytuje i kapitola hodnotící možnosti zapojení rekultivovaných ploch do pozemkových úprav, především zapojení do územního systému ekologické stability.
Recultivation of Areas Damaged by Mining and Their Implemantation into the Project of Land Consolidation
Keywords: Rekultivace; těžba; uran; pozemkové úpravy; územní systém ekologické stability.; Land reclamation; mining; uranium; land consolidation; territorial system of ecological stability.