Metodika tvorby podnikatelského plánu - Srnková, Alexandra (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem diplomové práce je navrhnout metodiku tvorby podnikatelského plánu s využitím principů a metod strategického řízení a marketingu, provést analýzu tržních podmínek ve vybraném odvětví a na základě získaných informací zpracovat návrh podnikatelského plánu. Velká část práce je věnována studiu teoretických poznatků problematiky podnikatelského plánu. Zde jsou upřesněny zejména pojmy podnikání, podnikatelský plán a jeho struktura. Jednotlivé údaje jsou získány z odborné literatury a internetových zdrojů. Praktická část je zaměřena na sestavení podnikatelského plánu. Zaměřuje se na oblasti metodiky tvorby podnikatelského plánu, analýzu trhu a návrh podnikatelského plánu.
The methodology of creating a business plan
Keywords: podnikání; podnikatelský plán; průzkum trhu; služba; cestovní ruch; business; business plan; market research; service; tourism