Analýza tvorby a vývoje nákladů a výnosů v podvojném účetnictví podnikatelského subjektu - Marušová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
V bakalárské práci je zpracována charakteristika nákladů, výnosů a výsledků hospodaření v podmínkách vybraného podniku a zhodnocení faktorů, které je ovlivňují. Náklady, výnosy a výsledek hospodaření jsem rozděleny do tří částí: provozní, finanční a mimořádný. Ve společnosti byl proveden rozbor za poslední 4 roky.
Analysis of production and development costs and revenues in double-entry accounting business entity
Keywords: náklady; výnosy; výsledek hospodaření; časové rozlišení; expences; revenues; economic result; accruals