Kryptoměny z hlediska daně příjmů fyzických osob - Stankay, Patrik (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato práce se zaměřuje na výpočet a porovnání zatížení poplatníků daně z příjmů fyzických osob z kryptoměn a jejich těžby v České republice, za účelem získání potřebných informací a lepšího pohledu při jejich zdanění. V rešeršní části této práce je popsána historie, technologie kryptoměn, jejich využití a legislativní rámce, které jsou na výpočet daně z příjmů fyzických osob při zdaňování kryptoměn potřeba. V praktické části jsou provedeny výpočty daně z příjmů fyzických osob a porovnání zatížení různých situací, se kterými se poplatník v České republice může při obchodování nebo těžbě kryptoměn setkat.
Cryptocurrencies in Terms of Personal Income Tax
Keywords: Daň; Kryptoměny; Daň z příjmu fyzických osob; Těžba kryptoměn; tax; cryptocurrencies; personal income tax; cryptocurrency mining