Toponomastika města Vodňany - Vondrášková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na urbanonymii města Vodňany a zabývá se proměnami urbanonym v historickém vývoji. V práci jsou popsány změny v uličním názvosloví a tyto názvy jsou klasifikovány z různých hledisek. Dále je sledován honorifikační motiv v různých historických obdobích. Díky statistickému zpracování jsou zmapovány převládající onomastické tendence, které jsou zasazeny do historického kontextu města.
The Toponomastics in the Town of Vodňany
Keywords: onomastika; urbanonymie; toponymie; onomastics; urbanonymy; toponymy