Selected American Drama Adapted to Film - Jakoubek, Matěj (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem této práce je provedení analýzy tří světově proslulých amerických dramat a jejich moderních filmových adaptací. Analyzovanými díly jsou Anna Christie od Eugena O'Neilla, Čarodějky ze Salemu od Arthura Millera a Láskou posedlí od Sama Sheparda. Student porovná jejich kulisy, jednotlivé scény a dialogy, a najde provedené změny. Následně provede jejich analýzu.
Selected American Drama Adapted to Film
Vybraná americká dramata a jejich filmové adaptace