Zhodnocení chovu denních lemurovitých v zoo Jihlava - Beneš, Jiří (Jihočeská univerzita, 2017)
Lemuři jsou denní poloopice pocházející ze 4. největšího ostrova na světě, z Madagaskaru (587 041 km?). Jsou to hlavně frugivoři a folivoři. Kvůli úbytku přirozeného prostředí a příležitostnému lovu jsou ohroženi se stálým současným klesajícím trendem. Tato práce vznikla za účelem zhodnocení historie chovu denních lemurovitých v zoo Jihlava od počátků až do současné doby, srovnání odchovů v jednotlivých zoo v ČR, porovnání počtů mláďat v jednom vrhu v zoo v ČR s literaturou a porovnání zázemí chovaných druhů s podmínkami chovu v literatuře.
Evaluation of breeding of primates of Lemuridae Family in zoo Jihlava
Keywords: Historie chovu; Lemuridae; poloopice; zhodnocení chovu; Zoo Jihlava; Breed history; Lemuridae; prosimians; evaluation of breeding; Jihlava ZOO