Management vzdělávacích exkurzí pro studenty a žáky. - Tomashevska, Viktoriya (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce je zaměřena na vyhodnocení současného stavu podmínek a realizace vzdělávacích exkurzí v České republice a ekonomických dopadů existujících variant. Teoretická část diplomové práce definuje trh vzdělávacího cestovního ruchu a vymezuje zvláštnosti vzdělávací exkurze. Součástí práce jsou rozhovory s představiteli vysoké školy organizující vzdělávací exkurze ve své praxe a výsledky dotazování na středních školách. Komparace získaných informací odráží aktuální stav realizace vzdělávacích exkurzí v České republice. Výstupem práce je vyhodnocení přímých ekonomických dopadů vzdělávacích exkurze.
Management of educational excursion for students and pupils.
Keywords: vzdělávací cestovní ruch; management vzdělávacího cestovního ruchu; vzdělávací exkurze; školní exkurze; management exkurze; mobilita studentů; ekonomický dopady; educational tourism; educational tourism's management; educational excursion; field trip; management of excursion; student mobility; economical impacts