Novodobá historie institucionální kontroly potravin v ČR - Hendrych Jírová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2013)
Teoretická část bakalářské práce tvoří přehled systému bezpečnosti potravin v České republice a to v historickém kontextu. Jsou zde vymezeny základní pojmy týkající se této problematiky. Je zde popsáno, jak celý systém funguje, samozřejmě také v návaznosti na zajištění bezpečnosti potravin v Evropské unii. Své místo v systému bezpečnosti potravin má Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství ČR, kterým se podrobněji zabývá praktická část. Zde jsou charakterizovány činnosti Informačního centra bezpečnosti potravin, zkoumány výukové projekty, s analýzou využití vzdělávacích projektů v praxi.
Modern history of institutional control of foodstuff in the Czech Republic
Keywords: zajištění bezpečnosti potravin; systém; EFSA; hodnocení rizik; řízení rizik; vzdělávání; komunikace o riziku; Informační centrum bezpečnosti potravin; vzdělávací projekty; ensuring food safety system; EFSA; risk assessment; risk management; education; risk communication; Food Safety Information Center; educational projects