Obsah vzdělávání v mateřské škole - Tkáčová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou tvorby třídního vzdělávacího programu. V teoretické části nahlédneme do RVP PV, ze kterého při tvorbě vycházíme. Porovnáváme rozdíl mezi ŠVP a TVP. Názorně si ukážeme, jak zacházet s TVP a co by v něm nemělo scházet, na co by se pedagog měl zaměřit, ale také především, jak naplnit šťastné dětství dítěte nejen radostí, ale i vzděláním. Praktická část obsahuje třídní vzdělávací program vypracovaný pro fiktivní mateřskou školu a rozpracovaný tematický celek. Pomocí dotazníku dále zkoumám, jak je v dnešní době pro učitelky v mateřských školách obtížné vypracovat svůj vlastní třídní vzdělávací program.
A Content of Education at Kindergarten