Otázka sociálního bydlení Pohled místních samospráv a nevládních organizací na příkladu Prahy a Tábora - Křížková, Zlatuše (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se zabývá problematikou sociálního bydlení a přístupu k jeho budování v Táboře a v Praze a sleduje současné nastavení systému v hlavním městě oproti obci s rozšířenou působností. Na území obou sledovaných měst pracují nestátní neziskové organizace, které se systémem sociálního bydlení pracují. V diplomové práci jsou sledovány jejich možnosti při realizaci sociálního bydlení a spolupráci se samosprávnými institucemi. Text popisuje obtížnou cestu vzniku zákona o sociálním bydlení a přístupy klíčových partnerů při vyjednávání jeho koncepce v České republice. V práci jsou zmapované možnosti, které jsou zaváděny v jiných evropských zemích a ukazují varianty financování a budování sociálního bydlení.
The Question of Social Housing in terms of Local Government and Non-Government Organisations, The Case of Prague and Tábor
Keywords: sociální bydlení; prostupné bydlení; bydlení především; zákon o sociálním bydlení; hodnoty; Sociální doktrína; Platforma pro sociální bydlení; samostatné bydlení; Social Housing; Permeable Housing; Housing First; Social Housing Law; Values; Social Doctrine; Platform for social Housing