Pohled na službu policistů pořádkové služby PČR a strážníků Městské policie v Plzni z aspektu profesní motivace - Pittr, Josef (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem práce je co nejobjektivněji představit bezpečnostní složky zajišťující klid a veřejný pořádek v krajském městě Plzni, vymezit jejich činnost a nalézt významné rozdíly v podmínkách jednotlivých organizací. Výzkumná část bakalářské práce je směřována k zjištění nejvýraznějších motivačních faktorů z hlediska profesní motivace příslušníků pořádkové služby Policie ČR a strážníků Městské policie v Plzni.
The view on the service of the policemen of order service of the Police of Czech republic and police officers of the Municipal police in Pilsen from the point of view of professional motivation