Literární příběh pro děti v kontextu současné doby - Kupcová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá příběhem jako takovým, jeho významem v životě předškolního dítěte a také vztahem rodičů a pedagogů k literárním textům. Teoretická část definuje problémy dnešních dětí a podává výpověď o současném stavu dětské literatury. Praktická část přináší poznatky z rodin a praxe v mateřských školách. Cílem práce je nabídnout rodičům a pedagogům příběhy ze současné literatury, které děti obohatí a zaujmou.
Literary Story for Children in the Context of Modern Time
Keywords: literatura pro děti; problémy dětí; příběh; children's literature; children's issues; story