Porovnání kvality a uplatnění hipoterapie a canisterapie - Provázková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této práce bylo zmapovat rozsah a kvalitu hipoterapeutických a canisterapeutických služeb v rámci České republiky. Dále pak vyhodnotit úroveň vzdělání, popř. odborných kurzů a rozsah zkoušek potřebných pro provozování kvalitní zooterapie. Zvláštní pozornost byla věnována finanční náročnosti poskytovaných služeb a nákladů na pořízení využívaných zvířat včetně výcviku, pomůcek, výživy a veterinární péče.
Comparison of the quality and application of animal assisted therapy and hippotherapy
Keywords: hipoterapie; canisterapie; canisterapeutické zkoušky; klienti; koterapeuti; hippo therapy; therapy dog; therapy dog exams; clients; co-therapists (animals)