Anti-CD47 protilátka v nádorové terapii - Lencová, Radka (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této práce bylo odpovědět na otázku, zda je možné vylepšit efekt nádorové imunoterapie. Ta je založena na kombinaco TLR agonistů a ligandů stimulujících fagocytózu. Použili jsme anti-CD47 protilátku k potlačení CD47 na nádorových buňkách. Druhou otázkou bylo, zda je možné zredukovat počet aplikací vakcíny.
The anti-CD47 antibody in cancer therapy
Keywords: rakovina; imonologie; nádorová imunoterapie; CD-47 protilátka; cancer; immunology; cancer immunotherapy; CD47 antibody