Konstrukce a řízení chytré dobíjecí stanice pro elektroběžky - Scholz, Luděk (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato práce se zaměřuje na sestavení chytré dobíjecí stanice pro elektrokoloběžky na Katedře informatiky PřF. V první části se práce zaměřuje na rešerši dostupných řešení. V druhé části se práce zabývá analýzou a návrhem vlastního řešení. To se dále dělí na tři části, server, stanice (displej) a dok (zámek), kde u každé z části je samotná analýza, návrh a implementace. V práci se řeší návrh mechanických částí, způsob zamykání, dobíjení a také samotný návrh softwaru jak pro server, umožňující správu a logování užití koloběžek, tak i pro stanici poskytující uživatelské rozhraní pro uživatele . Cílem je vytvořit funkční a modulární stanici, která umožní uživatelům pohodlně a bezpečně dobíjet elektrokoloběžky na katedře a je připravena na další rozšiřování.
Design and control of smart charging station for electric scooters
Keywords: 3D tisk; RFID; zabezpečení; konstrukce; elektrokoloběžky; nabíjení; STAG; Arduino; Raspberry Pi; 3D Printing; RFID; security; construction; electric scooter; charging; STAG; Arduino; Raspberry Pi