Umělý a poloumělý výtěr candáta obecného (Stizostedion lucioperca) - Křišťan, Jiří (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce shrnuje umělý a poloumělý výtěr candáta obecného. Cílem práce je míra ovulace při injikaci různými hormonálními přípravky: kapří hypofýzou, analogy GnRH-Supergestran, Ovopel (obsahující dopaminergní inhibitor), Dagin (obsahující též dopaminergní inhibitor) u candáta obecného (Sander lucioperca) a stanovení RHVJ (relativní hmotnost vytřených jiker), relativní a absolutní plodnosti, dobu latence. Na základě výsledků je možno candáta označit za druh vhodný pro umělý a poloumělý výtěr.
Artificiale and semiartificiale propagation of zander (Stizostedion lucioperca)
Keywords: Umělý a poloumělý výtěr; kapří hypofýza; analogy GnRH; relativní a absolutní plodnost; doba latence; Artificiale and semiartificiale propagation; carp pituitary; analogs of GnRH; relative and absolute fertility; period of latency