Matematika v geografii - Pátek, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce popisuje možnosti využití matematiky v oblasti geografie. Toto téma je zúženo na dílčí disciplínu geografie, kterou je kartografie ? zejména matematická kartografie. Jejím předmětem studia je mapování zemského tělesa. Důraz je kladen na konkrétní příklady.
Mathematics in geography