Videodokument o Milanu Grygarovi - Havlíková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce na téma Videodokument o Milanu Grygarovi se skládá ze dvou částí, teoretické a praktické. Úvodní teoretická část se zabývá uměním 60. let 20. století v Československu, životem Milana Grygara, jeho tvorbou a v neposlední řadě i osobnostmi, které jeho život a práci ovlivnily. Za cíl si klade seznámit s osobností Milana Grygara a zmapovat jeho dílo v celé jeho umělecké genezi. Praktická část obsahuje videodokument, který má sloužit jednak jako výukové video pro žáky druhého stupně základních škol a zároveň jako didaktická pomůcka pro učitele do hodin výtvarné výchovy.
Video documentary about Milan Grygar
Keywords: Milan Grygar; umění 60. let 20. století v Československu; kresba; zvuk; videodokument; Milan Grygar; the art of the sixties of the 20th century in Czechoslovakia; draw; sound; video documentary