Klasifikace a evaluace brownfields v Jihočeském kraji - Jeršovová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce na téma Klasifikace a evaluace brownfields v Jihočeském kraji je rozdělena na dvě části, teoretickou a aplikační. Teoretická část je zaměřena na vymezení problematiky brownfields, zejména na hodnocení vývoje a současného stavu brownfields nejen v Jihočeském kraji. Součástí teoretické části jsou možné způsoby klasifikace jednotlivých brownfields a způsoby financování regenerace brownfields. Ve druhé, aplikační části je zhodnocen stav brownfields v Jihočeském kraji. Dále je proveden návrh klasifikace brownfileds a aplikace modelu založeném na bodovém hodnocení daných parametrů.
Classification and evaluation of brownfiled sites in the South region in the Czech republic
Keywords: brownfields; greenfields; Jihočeský kraj; klasifikace; bodové hodnocení; revitalizace; využití brownfileds; brownfield sides; greenfields; the South of Bohemia; clasification; items up; revitalization; use of brownfields