Historie a současnost Velkého divadla v Moskvě - Pavlenková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce představuje jedno z nejvýznamnějších kulturních středisek Ruska Velké divadlo. Soustřeďuje se především na důležité mezníky jeho historie a úspěšnou současnost. Zmiňuje také vývoj opery a baletu na scéně tohoto divadla a popisuje některé významné osobnosti. Součástí práce jsou i fotografie a dobové snímky.
History and Present of the Bolshoy Theatre in Moscow