Adjektiva měnící význam v závislosti na postavení - Řehoř, Matěj (Jihočeská univerzita, 2018)
V bakalářské práci na téma adjektiva měnící význam v závislosti na postavení se budu zabývat rozlišením francouzských termínů, a to konkrétně přídavných jmen, které mohou v rámci jmenného syntagmatu měnit význam podle toho, jestli se vyskytují před nebo za podstatnými jmény. Cílem této práce je tedy porovnat postavení přídavných jmen ve větě ve francouzském jazyce. Druhou část této práce bude tvořit práce s korpusem, ve kterém budu zkoumat francouzská adjektiva v závislosti na postavení vůči substantivu.
French adjectives that change meaning according to the word order
Keywords: přídavné jméno; podstatné jméno; věta; gramatické postavení slov ve větě; význam přídavného jména; antepozice; postpozice; pořádek slov ve větě; adjective; noun; sentence; grammatical position of an adjective in a sentence; adjective´s meaning; word order