Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku - Maršíková, Alena (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem mé bakalářské práce je finanční analýza konkrétního podniku. Teoretická část se zaměřuje na vymezení pojmu finanční analýza a její roli v hospodaření podniku, definici metod finanční analýzy. Dále se také zaměřuje na ukazatele poměrové analýzy jako je likvidita, rentabilita, zadluženost, aktivita a tržní efektivita.Finanční analýzu provádím u podniku zemědělské družstvo Krásná Hora nad Vltavou a.s. a porovnám ho s jiným zemědělským družstvem jehož jméno nesmí být zveřejněno , tedy podnik 2. Metodika je část, která se snaží nastínit způsob výpočtu ukazatelů poměrové analýzy. Praktická část se skládá z výpočtu poměrových ukazatelů, srovnání s jiným podnikem v daném oboru, interpretací výsledků a zhodnocení ekonomické situace podniku. Závěrem se navrhují konkrétní opatření, která by měla vést k větší efektivnosti daného podniku.
The assessment of the financial situation of a particular firm
Keywords: Finanční analýza; likvidita; rentabilita; zadluženost; aktivita; tržní efektivita; Financial analysis; liquidity; profitability; indebtedness; aktivity; market efficiency