Biologie poloparazitického druhu Melampyrum nemorosum - Adamec, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce se zabývá rozšířením a důležitými aspekty biologie (hostitelským spektrem, vlivem poloparazita na společenstvo a základními fyziologickými vlastnostmi) kriticky ohroženého časného ekotypu poloparazitické rostliny Melampyrum nemorosum (Orobanchacea) v České republice.
Biology of hemiparasitic Melampyrum nemorosum
Keywords: poloparazitické rostliny; Melampyum nemorosum; early ecotype; hemiparasitic plants; Melampyrum nemorosum; early ecotype