Návrh a realizace měřicího přístroje na měření rychlosti šíření zvukových vln ve dřevě - Musil, Patrik (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce pojednává o principech využití zvukových vln pro zjišťování mechanických vlastností konstrukčních materiálů. Praktická část se věnuje možnosti využití mikrokontrolerů AVR a piezoelektrických snímačů pro stromovou tomografii.
Design and realization of measuring device to measure propagation speed of sound waves in wood
Keywords: Zvukové vlny; detekce zvuku; piezoelektrický měnič; stromová tomografie; AVR; Sound waves; sound detection; piezoelectric diaphragm; tree tomography; AVR