Formy a způsoby psychologické pomoci - Trnková, Vendula (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem bakalářské práce s názvem ?Formy a způsoby psychologické pomoci? je v teoretické části vymezit psychologickou pomoc jako možný nástroj poznání, ale i jako nalezení cesty sám k sobě. Klíčovými tématy jsou vývojová stadia a s nimi související krize, krize duševní i psychologická pomoc, psychoterapie, pomáhající profese. Praktická část zkoumá zájem o psychologickou pomoc, konkrétní důvody i kritéria, která jsou určující pro volbu tohoto druhu pomoci. Dále zjišťuje konkrétní formy, spokojenost, úroveň a informovanost.
Forms a methods of psychological aid
Keywords: Krize - duševní; vývojová; Psychologická pomoc; Psychoterapie; Pomáhající profese; Osobnost; Vývojová stadia; Crisis of mental; developmental Psychological help; Psychotherapy; Helping profession; Personality; Development stages