Finanční analýza podniku zaměřeného na poskytování služeb - Švarcová, Jolana (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá finanční analýzou podniku. Jeho hlavní činností podnikání je poskytování služeb v dopravě. Cílem bakalářské práce je provést finanční analýzu podniku, vyhodnotit jeho finanční situaci a zjistit hlavní zdroje neefektivnosti. Finanční analýza podniku je vytvořena na základě účetní závěrky za sledované období 2014 - 2018. Nejprve je provedena vertikální a horizontální analýza, poté je provedena analýza poměrových ukazatelů, pyramidový rozklad zisku, souhrnné indexy a na závěr spidr analýza v porovnání s hodnotami v odvětví.
Financial analysis of the company focused on providing services
Keywords: vertikální a horizontální analýza; poměrové ukazatele; pyramidový rozklad; vertical and horizontal analysis; ratio indicators; pyramidal decomposition