Komparace účinků aerobních a jógových aktivit u vysokoškolských studentek - Kulich, Miloslav (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáváním cvičení aerobiku a jógy, vzhledem ke zlepšování úrovně tělesné zdatnosti v jednom semestru u studentek Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Pomocí obsahové analýzy publikačních zdrojů jsem sestavil teoretickou část práce, kde se snažím objasnit účinky jógových cvičení a aerobiku na úroveň tělesné zdatnosti. Dále pak se zde snažím objasnit i faktory zdatnost ovlivňující negativně, především ve vztahu k vysokoškolskému studiu. V praktické části porovnávám účinky obou aktivit na úroveň tělesné zdatnosti pomocí Ruffierovy zkoušky a měření klidové tepové frekvence.
Comparison of the effects of aerobic and yoga activities among university studets.
Keywords: aerobik; jóga; tělesná zdatnost; zdraví; zdravý životní styl; Ruffierova zkouška tělesné zdatnosti; tepová frekvence; aerobics; yoga; physical fitness; health; healthy lifestyle; Ruffierova fitness test; heart rate