Persony - Holmanová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato diplomová práce se zabývá tématem- masky člověka a jejich postupné poodhalování. Obsahem teoretické části práce jsou úvahy, ve kterých nahlížím na toto téma z hlediska oblastí umění, psychologie i filosofie. V praktické části popisuji cestu k hledání tvarů pro objekty s názvem ‚"Persony" , které jsou výsledkem celé práce. Tato cesta začíná uvedením důležitých inspiračních zdrojů, kterými je především sochařství 20. stol. Samostatné místo v této oblasti mé inspirace zaujímá osobnost současného českého výtvarníka Stanislava Kolíbala, jehož dílo mě fascinuje již řadu let.
Masks