Diagnostika a opravy sedel vstřikovačů PD - Havel, Jan (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato diplomová práce se zabývá diagnostikou a opravou sedel vstřikovačů PD. Zaměřuje se na diagnostiku, nejčastější závady tohoto systému a následně jeho opravu zvolenou metodou. V teoretické části této práce popisuji konstrukci systému vstřikování PD a vysvětluji princip průběhu tohoto vstřikování spolu s použitím v různých motorech. Konec teoretické části popisuje systém uchycení jednotky čerpadlo-tryska. V praktické části práce je popsána diagnostika závady a následně její oprava. Na konci práce je popsáno, jak k této závadě dojde, spolu s různými možnostmi oprav.
Diagnostics and reparation of the unit of injector system PD
Keywords: Sdružená vstřikovací jednotka; vstřikování; TDI; diagnostika; závady; Unit injector system; injection; TDI; diagnostic; faults