Hodnocení spotřebitelských úvěrů u nebankovních společností - Rezková, Eva (Jihočeská univerzita, 2015)
Teoretická část práce se zaměřuje na stručný popis základních pojmů používaných v oblasti spotřebitelských úvěrů a vícekriteriálního rozhodování. Praktická část analyzuje trh se spotřebitelskými úvěry poskytovanými českými nebankovními společnostmi. V bakalářské práci jsou popsány vybrané nebankovní instituce a úvěrové produkty, které nabízí. Pro větší přehlednost jsou získané informace shrnuty v tabulce. Cílem praktické části je zvolit nejvhodnější spotřebitelský úvěr pro konkrétního klienta na základě jeho požadavků. Pro hodnocení jsou použity dvě metody vícekriteriálního rozhodování. Závěr bakalářské práce si klade za cíl shrnout výhody a nevýhody spotřebitelských úvěrů u nebankovních společností a porovnat je s úvěry u bank.
Evaluation of Consumer Loans from Non-banking Companies
Keywords: spotřebitelské úvěry; nebankovní společnosti; metody vícekriteriálního hodnocení; consumer loans; non-banking companies; multi-criteria decision making methods