Evaluace migračních toků obyvatel města Prachatice a jeho zázemí - Krejčová, Petra (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá zhodnocením mobility obyvatelstva v migračním regionu města Prachatice v období 1992-2013. První část je zaměřena na teorii, kde jsou vysvětleny pojmy, které souvisejí s migrací. Další část se zabývá vyčleněním migračního regionu města Prachatice, jeho fyzicko-geografickou, socio-ekonomickou a demografickou charakteristikou. Třetí část je stěžejní, popisuje analýzu migračního regionu, jeho migrační proudy mezi zázemím a městem, pohyb obyvatel v tomto regionu a vliv na urbanizační procesy. Zdrojem dat pro analýzu byla použita anonymizovaná databáze migrace obyvatel v Jihočeském kraji.
Evaluation of migration flows of the inhabitants of the town Prachatice and its hinterland
Keywords: migrace; migrační region; migrační saldo; urbanizační procesy; human migration; an urban migration area; migration balance; urbanization processes