Materiály pro výuku vektorové grafiky pomocí nástroje Inkscape - Takács, František (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této práce je vytvoření sady obrázkových úloh využitelných pro výuku vektorové grafiky na základních školách. Jelikož dnešní učebnice pracující s tímto typem grafiky jsou orientovány především k využití produktů, jako jsou Callisto a Corel, které patřili v době zadání této práce mezi hrazené produkty, tak se tato práce zaměřuje na tvorbu výukových materiálů ve volně šiřitelném produktu Inkscape. Hlavním výstupem těchto úloh jsou vektorové obrázky s dokumentací obsahující zadání k jednotlivým úlohám. V případě, že jsem v produktu Inkscape nenalezl určitý nástroj oproti produktu Callisto, s kterým učebnice, podle které jsou úlohy v Inkscape tvořeny pracuje, tak práce obsahuje možnost nahrazení daného nástroje jiným. Dále se práce zabývá zjištěním, zda lze převádět vektorové obrázky mezi zmíněnými produkty, a to buď přímo, nebo za využití jiných produktů určených pro práci s vektorovými obrázky.
Materials for teaching vector graphics with the Inkscape tool
Keywords: Vektorová grafika; Inkscape; Callisto; Vector graphics; Inkscape; Callisto