Ekofyziologické a morfologické rozdíly mezi domácími a invazními populacemi Lythrum salicaria L. - Kašparová, Františka (Jihočeská univerzita, 2011)
Lythrum salicaria, původní druh z Evopy a Asie, je invazní na jiných kontinentech. Rostliny z invazních oblastí jsou mohutnější, vyšší, a obvykle knkurenčně úspěšnější ve srovnání s domácími jedinci. podle výsledků mé práce nemhou být tyto charakteristiky vysvětlovány vyšší fotosyntetickou asimilací, obsahem chlorofylu a karotenoidů ani speifickou listovou plochou.
Ecophysiological and morphological differences between native and invasive populations of Lythrum salicaria L.
Keywords: Lythrum salicaria; původní areál; invazní areál; fotosyntéza; obsah chlorofylu a karotenoidů; specifická listová plocha; Lythrum salicaria; native area; invasive area; photosynthesis; chlorophyll and carotenoid mass; specific leaf area