Srovnání ochrany českých a švýcarských bankovek - Honnerová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním úrovně ochrany českých a švýcarských bankovek a s tím související trestné činnosti v oblasti padělání peněz. Nejprve je v zákonech České republiky a Švýcarska zkoumána právní úprava trestných činů proti měně. Následnou analýzou ochranných prvků umístěných na jednotlivých nominálech všech platných vzorů českých a švýcarských bankovek je zkoumána technická ochrana měny. V návaznosti na míru ochrany českých a švýcarských bankovek je analyzována trestná činnost proti měně v České republice a ve Švýcarsku a je srovnáván počet výskytů falzifikátů jednotlivých nominálů.
The Comparison of Protection of Czech and Swiss Banknotes
Keywords: bankovky; padělání; ochranné prvky; Counterfeiting; banknotes; security features