Obchodní zástupce Současný stav a perspektiva - Štika, Jiří (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce se v první části zabývá problematikou oblasti práce obchodních zástupců a poskytuje tak vysvětlení základních pojmů. Ve druhé části je představena společnost UniCredit Leasing CZ, u které je analyzováno řízení práce obchodních zástupců zaměstnanců a obchodních zástupců OSVČ. Práce porovnává dva modely pozice obchodního zástupce, a to externí řízení externích obchodních zástupců a zástupců jako zaměstnanců. V závěru práce je zhodnocena situace společnosti a navrhnuta doporučení ke zlepšení řízení obchodní výkonosti a zároveň určit, zda pozice obchodního zástupce, který je řízen externě, má potenciál a perspektivu v budoucnu.
Sales representative - Current status and prospect
Keywords: obchodní zástupce; typy obchodních zástupců; úlohy obchodních zástupců; řízení obchodních zástupců; dotazníkové šetření; sales representative; types of sales representatives; tasks sales representatives; management of sales representatives; questionnaire survey