Výnosový potenciál vybraných energetických rostlin - Samec, Jakub (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem bakalářské práce je porovnat výnos a vhodnost vybraných energetických trav (Elymus Elonganus, Phalaris arundinacea L) k přímému spalování. Součástí práce je literární přehled zabývající se charakteristikou, agrotechnickými požadavky energetických trav a obecnou problematikou jejich pěstování. Pozornost byla kladena především na výše zmíněné trávy. Praktická část pojednává o založení polních pokusů a sledování výnosů z jednotlivých sklizní. Porosty Elymus Elonganus, Phalaris arundinacea L. byly založené ve variantě hnojené intenzivně, extenzivně a digestátem
Yield potential of selected energy grass
Keywords: biomasa; výnos sušiny; Szarvasi-1; Lesknice rákosovitá; intenzita hnojení; biomass; yield of dry matter; Szarvasi-1; Red canary grass; intenzity of fertilization