Zhodnocení územního systému ekologické stability ve zvoleném povodí a návrh jeho doplnění - Berka, Martin (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato diplomová práce je zaměřena na téma územní systém ekologické stability. Jsou zde pro dvě zvolená území popsány jednotlivé skladebné prvky ÚSES včetně zhodnocení aktuálního stavu. Dále byly navrženy nové prvky, určené k posílení stávajícího ÚSES.
Evaluation of the territorial system of ecological stability in the selected catchment and the proposal for its completion
Keywords: územní systém ekologické stability; ekologická stabilita; krajina; ekologie; territorial system of ecological stability; ecological stability; landscape; ecology