Cizojazyčná integrace dětí předškolního věku do vzdělávací instituce ve Velké Británii. - Skorunková, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem bakalářské práce je vzhled do problematiky integrace dětí převážně z bilingvních rodin předškolního a mladšího školního věku ve Velké Británii. Teoretická část bakalářské práce obsahuje kapitoly věnující se problematice integrace a inkluze dětí cizinců, bilingvismu, xenofobie, multikulturalitě, multikulturní výchově a rasismu. Praktická část je koncipována jako vícečetná případová studie, která má zmapovat náročnou integraci dětí jejichž rodným jazykem není angličtina. Výzkumné šetření je zpracováno kvalitativní metodou, a to prostřednictvím rozhovoru. Komunikačními partnery jsou rodiče dětí z bilingvních rodin a také učitelé těchto dětí.
The foreign-language preschool age children integration in the UK education institution.
Keywords: Integrace bilingvních rodin; výchova v multikulturním prostředí; xenofobie; inkluze; rasismus.; integrating bilingual families; upbringing in a multicultural environment; xenophobia; inclusion; racism.