Molekulárně biologická a strukturní studie bakteriálních lysostafinů a jejich mutantních forem. - Petráňová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato diplomová práce je zaměřena na molekulárně biologické a strukturní studie bakteriálních lysostafinů a jejich mutantních forem. Tyto proteiny lze považovat za potenciální alternativní kandidáty pro vývoj nových léčiv pro léčbu bakteriálních infekcí. Zaměření této práce je na přípravu rekombinantních proteinů pro krystalizaci a další strukturní studie.
Molecular biological and structural studies of bacterial lysostaphins and their mutant forms.
Keywords: lysostafiny; endolysiny; strukturní studie; in silico modely; lysostaphins; endolysins; structural studies; in silico models