Využití ochranných prostředků a preventivních opatření při volnočasových aktivitách dětí, mládeže a dospělých - Šerá, Vendula (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce popisuje využití ochranných prvků u vybraných aktivit (inline bruslení, cyklistika, lyžování, snowboarding). Teoretická část se zabývá rozborem odpovídající literatury a seznamení s daným tématem. Jsou zde popsány ochranné prvky, které mohou být využívány a důležitá bezpečnostní opatření. V praktické části jsem se snažila osvětlit odpovědi na otázky: Jaké bezpečnostní prvky jsou nejpoužívanější. Jaké jsou důvody jejich používání či nepoužívání. A jako poslední, jaké jsou rozdíly v používání bezpečnostních prvků z hlediska věku.
Use of protective equipment and precautionary measures in the leisure activities of children, youth and adults
Keywords: ochranné prvky; prevence; cyklistika; inline bruslení; lyžování; snowboarding; protective elements; prevention; cycling; inline skating; skiing; snowboarding