Volební systém do poslanecké sněmovny parlamentu ČR a jeho možné reformy - Tenkl, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se ve své úvodní části zabývá základním teoretickým vymezením a klasifikací volebních systémů. V následné pasáži podrobně analyzuje vývoj volebního systému v českých zemích od poloviny 19. století do současnosti. Poslední část práce je zaměřena na rozbor stávajících volebních pravidel a jejich vlivu na koaliční potenciál nově vzniklých vlád. Prezentuje také jednotlivé návrhy politických stran na možnou reformu současného volebního systému.
The electoral system in the Parliament of the Czech Republic and its possible revision
Keywords: volební systém; vývoj volebního systému; volební reforma; politologie; electoral system; development of the electoral system; electoral reform; politics